Gasleiding Santo Domingo
  • Gasleiding Santo Domingo Boringen
  • Boringen Gasleiding Santo Domingo

Gasleiding Santo Domingo

Aanleg van een gasleiding tussen twee power plants.

Door middel van drie horizontaal gestuurde boringen (HDD) werd een gasleiding geheel sleufloos tussen twee power plants aangelegd in Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek.

De eerste boring is over een lengte van 665 m in rotsbodem geboord vanaf de Los Minas Power Plant tot de oevers van de Ozama-rivier. De tweede boring over een lengte van 1556 m was een nieuw record voor Gebr. van Leeuwen. Deze boring is vanaf de Estrella del Mar Power Plant uitgevoerd en beschrijft een S-bocht onder de Ozama-rivier. De gestuurde boring komt in dezelfde oever uit als waar vandaan zij vertrok.

Tijdens het boren in de slappe ondergrond zijn er vier confrontaties geweest met onbekende obstakels, waarbij gedacht kan worden aan zwerfkeien, rotspieken, oude constructies, vergane schepen, afval, boomstammen, enz. Desondanks is de boring exact op de locatie uitgekomen zoals gevraagd door opdrachtgever Seaboard. Het intrekken van de 12″ gasleiding is probleemloos verlopen.

Met een derde boring van ca. 398 m is de Ozama gekruisd. Vanwege de vereiste diepte van 10 m minus waterpeil, is de boring uitgevoerd vanaf de heuvels aan de oostelijke oever en kwam uit tussen de palmbomen op de westelijke oever. Op de oever zijn de eerste en de derde boring met elkaar verbonden.

De klus is geklaard in samenwerking met Ballast Nedam International Projects (projectmanagement), Ballast Nedam Infra B.V. (Legal), Ballast Nedam Infra Speciale Projecten (Logistics & Procurement), Gebr. van Leeuwen Harmelen B.V. (materieel), Gebr. van Leeuwen Boringen B.V. (drillling services), Ingenieursbureau Harmelen B.V. (project engineering) en HDD Fluids B.V. (boorvloeistoffen).

Functiecategorieën : Boringen, HDD, Engineering
Locatie : Santo Domingo (Dominicaanse Republiek)
Opdrachtgever : Seaboard Corporation
Bouwperiode : juni 2011 tot oktober 2011
Status : Opgeleverd
  • Date 5 oktober 2017
  • Tags HHD (Horizontal Directional Drilling)

Related Projects